Hmyz na aute je pre každého šoféra dosť nepríjemná záležitosť! Okrem toho, že nám znižuje viditeľnosť, pokiaľ ho máme na prednom skle, tak dokáže spôsobiť poškodenie laku tak, že ho naleptá a trvalo poškodí. Preto, pokiaľ je to možné, snažíme sa ho čím skôr odstrániť z karosérie. 


Bežné umytie auta na komáre, muchy a iný zaschnutý hmyz na kapote, zrkadlách a čelnom skle  auta nemusí stačiť. Najmä, ak po jazde na auto pečie slnko a na kapote zostanú zdanlivo neodstrániteľné bodky. 

 Najefektívnejším riešením zostáva zakúpenie špeciálneho prípravku na odstránenie hmyzu z karosérie, ktorý je špeciálne na to určený . 

 

Ako teda na usadený hmyz? 

Postup nie vôbec zložitý. Vždy dbajte na to, aby ste pracovali v tieni a karoséria je chladná na dotyk. Akonáhle bude karoséria horúca, čistič veľmi rýchlo zaschne a vytvorí mapy, ktoré pôjdu veľmi ťažko dole. Ideme na to... 

 

Na suché auto naneste odstraňovač hmyzu - rozprášte na všetky miesta, kde vidíte zvyšky hmyzu. 

Nechajte pôsobiť cca 3 minúty, nesmie zaschnúť! 

Potom spláchnite tlakom vody. Pokiaľ nemáte k dispozícii tlak vody, tak použite vedro a špongiu a odstráňte zvyšky hmyzu. Na špongiu moc netlačte, radšej použite väčšie množstvo prípravku a opakujte čistenie, potom opláchnite vodou a je hotovo! Nakoniec auto dosušíte mikrovláknovou utierkou, ktorá odstráni aj posledné zvyšky hmyzu. 

Aké čističe si  vybrať? 

Na odstránenie hmyzu je na trhu veľmi veľa produktov, my by sme ich rozdelili do dvoch kategórií: 

1.     „Hobby produkty“, ktoré sú bezpečné na použitie, sú už nariedené a ich použitie je veľmi jednoduché. 

2.      „Profi produkty“, ktoré sa riedia a na ich použitie je potrebná určitá zručnosť a vybavenie. Sem patria aktívne peny a predumyvače. 

 Vždy pri použití dbajte na to, aby lak auta nebol horúci a aby pri aplikácii čistič na aute nezaschol! Nikdy neaplikujte výrobky na slnku! 

 

Ako prevenciu voči dôsledkom pôsobenia hmyzu na karosériu je ideálne pravidelné používanie „nano“ výrobkov, ktoré vytvárajú na povrchu film ktorý eliminuje pôsobenie kyselín a žieravín. Odporúčame použitie produktov s nano produktov, prípadne pre naozajstných „maniakov“ produkt : MAFRA - MANIAC LINE - keramický šampon 500ml a produkt :  MAFRA - MANIAC LINE – ultrarýchly keramický vosk 500 ml